Welkom bij Groei & Bloei

Lente Plantenruilbeurs

Planten inbrengen die je te veel hebt en een keus maken uit de inbreng van anderen.

Zomeravondfietsen

Een fietstocht in de omgeving van delft

19 juni : Open Tuinendag met thema DELFTS GROEN

De open-tuinencommissie is begonnen met de organisatie van onze open tuinendag op zaterdag 19 juni. Omdat we noch tijdig op zoek konden naar, noch terecht kunnen in achtertuinen, gaan we het anders doen. Met het thema "Delfts Groen" willen we een aantal activiteiten organiseren in het Delftse openbaar toegankelijke groen. Een tipje van de sluier en alles nog onder voorbehoud: Een bomenroute, Voortuinen en geveltuintjes, Stadsflora en/of Delft onder water. Houdt voor het programma en de locatie a.u.b. de website en de nieuwsbrief in de gaten. We gaan voor een mooie editie 2021!

# Tip :  Vanaf 19 april t/m 17 mei zijn er elke maandagavond online G&B lezingen en rondleidingen!!
Zie info onder activiteiten
.

Verdere Activiteiten in 2021 nog onzeker vanwege Corona

Normaal gesproken wordt de activiteitenkalender voor het komende jaar al in december in de steigers gezet. Hoewel er goede hoop is dat 2021 een veel normaler jaar wordt dan 2020, kunnen we daar op dit moment nog niet van uitgaan. We willen onze gebruikelijke activiteiten als plantenruilbeurs en zomeravondfietsen sowieso door laten gaan, uiteraard met inachtneming van de coronaregels die dan gelden. De open tuinendag in juni, waar een half jaar voorbereiding aan vooraf gaat, krijgt wellicht een andere invulling die met een kortere voorbereidingstermijn te realiseren is. In maart/april bekijken we de situatie opnieuw en hopen dan de activiteitenkalender 2021 verder te vullen. Houdt daarom het Groenbericht, de website en/of onze nieuwsbrief in de gaten.

# Heeft u misschien ideeen voor de invulling van onze Open Tuinendag dit jaar? Laat het ons weten !

Reacties naar opentuinendagdelft@gmail.com

Gerard Roessen
In de zomer van 2020 bereikte ons het droeve bericht dat Gerard Roessen was overleden. Niet voor te stellen dat hij niet meer bij ons is. Hij was altijd zo betrokken bij alle G&B activiteiten, met veel kennis en humor was niets hem te veel. Hij was de spil van de zaaiclub en de gekweekte plantjes vonden gretig aftrek op de plantenruilbeurs. Hij maakte ook vaak foto’s van activiteiten voor de website. We zullen hem heel erg missen en wensen Jeannette en zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Tuinlog

15 May

Harry Hakvoort

Fluitend door de tuin