Welkom bij Groei & Bloei

Lente Plantenruilbeurs

Planten inbrengen die je te veel hebt en een keus maken uit de inbreng van anderen.

Tuindagen Beervelde

Tuindagen in Beervelde, busexcursie vanaf Delfgauw bij Delft

Geen Plantenruilbeurs op 17 april, maar anders dan anders op 24 april!

Jammergenoeg kunnen we voor de plantenruilbeurs geen gebruik maken van de gastvrijheid van de Papaver. De tuin is dan nog steeds gesloten i.v.m. de Corona-regels.
Kijk voor meer info onder activiteiten

Groei & Bloei Ereteken voor Anke van Galen!

In de Algemene Leden Vergadering  heeft  Anke van Galen afscheid genomen van het bestuur. Zij was 18 jaar algemeen bestuurslid. In die tijd heeft zij onze commissie Tafel en Kraam geleid en getrokken. Deze commissie organiseert de succesvolle en inmiddels traditionele plantenruilbeurzen in voor- en najaar. En de commissie is actief in het uitdragen van en de ledenwerving voor Groei & Bloei bij activiteiten als de open tuinendag en de jaarlijkse hortusdag. Anke was het kloppend hart van de commissie en een stabiele pijler in onze afdeling.
Ze treedt niet graag op de voorgrond, maar zonder haar zou de afdeling niet zijn wat ze nu is. Als dank kreeg zij het gouden ereteken via het scherm uitgereikt door Frans Beijerling van het G&B hoofdbestuur voor alles wat ze heeft gedaan.

Activiteiten in 2021 nog onzeker vanwege Corona

Normaal gesproken wordt de activiteitenkalender voor het komende jaar al in december in de steigers gezet. Hoewel er goede hoop is dat 2021 een veel normaler jaar wordt dan 2020, kunnen we daar op dit moment nog niet van uitgaan. We willen onze gebruikelijke activiteiten als plantenruilbeurs en zomeravondfietsen sowieso door laten gaan, uiteraard met inachtneming van de coronaregels die dan gelden. De open tuinendag in juni, waar een half jaar voorbereiding aan vooraf gaat, krijgt wellicht een andere invulling die met een kortere voorbereidingstermijn te realiseren is. In maart/april bekijken we de situatie opnieuw en hopen dan de activiteitenkalender 2021 verder te vullen. Houdt daarom het Groenbericht, de website en/of onze nieuwsbrief in de gaten.

# Tip :  Vanaf 19 april t/m 17 mei zijn er elke maandagavond online G&B lezingen en rondleidingen!!
Zie info onder activiteiten
.

# Heeft u misschien ideeen voor de invulling van onze Open Tuinendag dit jaar? Laat het ons weten !

Reacties naar opentuinendagdelft@gmail.com

Gerard Roessen
In de zomer van 2020 bereikte ons het droeve bericht dat Gerard Roessen was overleden. Niet voor te stellen dat hij niet meer bij ons is. Hij was altijd zo betrokken bij alle G&B activiteiten, met veel kennis en humor was niets hem te veel. Hij was de spil van de zaaiclub en de gekweekte plantjes vonden gretig aftrek op de plantenruilbeurs. Hij maakte ook vaak foto’s van activiteiten voor de website. We zullen hem heel erg missen en wensen Jeannette en zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Tuinlog

Anneke Duyvesteijn

Zoem, zoem…........

Angela's tuin