Delft

Welkom bij Groei & Bloei
Delft

Uitgelicht

Excursie Dordwijk en Villa Augustus

Rondleiding landgoed Dordwijk met historische moestuin en boomgaard door IVN.

Meer

Lente Plantenruilbeurs

Planten inbrengen die je te veel hebt en een keus maken uit de inbreng van anderen.

Meer

Tuindagen Beervelde

Tuindagen in Beervelde, busexcursie vanaf Delfgauw bij Delft

Meer

Activiteiten in 2021 nog onzeker vanwege Corona

Normaal gesproken wordt de activiteitenkalender voor het komende jaar al in december in de steigers gezet. Hoewel er goede hoop is dat 2021 een veel normaler jaar wordt dan 2020, kunnen we daar op dit moment nog niet van uitgaan. We willen onze gebruikelijke activiteiten als plantenruilbeurs en zomeravondfietsen sowieso door laten gaan, uiteraard met inachtneming van de coronaregels die dan gelden. De open tuinendag in juni, waar een half jaar voorbereiding aan vooraf gaat, krijgt wellicht een andere invulling die met een kortere voorbereidingstermijn te realiseren is. In maart/april bekijken we de situatie opnieuw en hopen dan de activiteitenkalender 2021 verder te vullen. Houdt daarom het Groenbericht, de website en/of onze nieuwsbrief in de gaten.

Tip  Na de geslaagde presentatie 'Planten in de schaduw'  via Zoom organiseert Groei & Bloei Leiden op 18 maart :

Lezing via internet:          Snoeien 

Door:                                  Jan Brussee

Opgeven : janbrussee(at)casema.nl voor 16 maart

Aan mensen die zich aanmelden voor de lezing zal een gebruiksaanwijzing voor het installeren en gebruik van Zoom opgestuurd worden. Inloggen bij de lezing kan vanaf 19:45 uur.

 

Maandag 8 maart 20 uur: Algemene Leden Vergadering

Deze zal niet zoals gebruikelijk in OBS De Eglantier plaats vinden, maar aangepast aan de omstandigheden van deze tijd via een livestream Microsoft Teams te volgen zijn. Na het huishoudelijke gedeelte volgt een presentatie over De Eetbare Tuin door Joost van Manos Verdes, een heel ervaren tuinvrouw die al een aantal eetbare tuinen heeft ontworpen en ons meeneemt in dit proces.
Aanmelden via  info@groei.nl . Je krijgt dan ongeveer een week van tevoren een inlog-link en de stukken toegestuurd.  Als iemand niet online kan deelnemen, laat het ons weten. Dan kijken we of we kunnen regelen dat men elders aansluit. 

Wij wensen u voor het tuinjaar 2021 alle goeds en vooral gezondheid!   

Heeft u misschien ideeen voor de invulling van onze Open Tuinendag dit jaar? Laat het ons weten !

Reacties naar opentuinendagdelft@gmail.com 

 

Gerard Roessen
In de zomer van 2020 bereikte ons het droeve bericht dat Gerard Roessen was overleden. Niet voor te stellen dat hij niet meer bij ons is. Hij was altijd zo betrokken bij alle G&B activiteiten, met veel kennis en humor was niets hem te veel. Hij was de spil van de zaaiclub en de gekweekte plantjes vonden gretig aftrek op de plantenruilbeurs. Hij maakte ook vaak foto’s van activiteiten voor de website. We zullen hem heel erg missen en wensen Jeannette en zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.

 

Tuinlog

01 Mar

Angela's tuin

Met stip genoteerd

Meer

Agenda

08 mrt

ALV en Presentatie: De Eetbare Tuin

Aanvangstijd Algemene Ledenvergadering : 20.00 uur...

17 apr

Plantenruilbeurs

Ingang via het Linneuspad Planten inleveren vanaf...

Meer