Delft

Pieter van Mourikplantsoen

Sinds kort draagt de schooltuin, gelegen langs het Stanislascollege aan de Krakeelpolderweg de naam van Pieter van Mourik. Mede dankzij zijn bijdrage is de tuin de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een openbaar plantsoen waarop een hoge diversiteit aan planten groeit. Deze verzorgde groene plek wordt door veel buurtbewoners en passanten zeer gewaardeerd.
De schooltuin is ondermeer met hulp van leerlingen en kinderen uit de buurt aangelegd. Het hele jaar rond staat er wel iets in bloei. De zwaar zoete geur van Sarcococca en Viburnum of de fijne citroengeur van Corylopsis sinensis is ook voor slechtzienden te beleven.
De initiatiefnemer Geerten Kalter heeft met steun van het Groenfonds van Pieter van Mourik en de school in 2016 een varenmuur gerealiseerd. Momenteel groeien op het muurtje verschillende soorten varens. Achter, voor en naast het muurtje groeien vele bolgewassen en vaste planten. Aan de spechtenstam is een vogelhuisje gemonteerd. Komend jaar worden klimplanten aangeplant die de oude esdoornstam mogen begroeien.
Pieter heeft enorm veel gedaan voor de groene beleving van de stad Delft. Vele mensen mogen nog dagelijks genieten van zijn inzet. In overleg met de school heeft Geerten nu aan de varenmuur een bord opgehangen met daarop: Pieter van Mourikplantsoen. Dit als herinnering aan een groot plantliefhebber, een mooi gebaar als teken van dank. Groei & Bloei Delft is natuurllijk heel blij met deze aandacht onze bevlogen en enthousiaste oud-voorzitter.