Delft
bekijk online
Nieuwsbrief

"Tuinieren in de schaduw" via Zoom

Aan deze lezing die georganiseerd wordt door Groei & Bloei Leiden, mogen ook leden van onze afdeling deelnemen, dus geef je snel op!
 

Lezing via internet:           Tuinieren in de schaduw

Door:                                   de heer G.M van Buiten

Datum:                                woensdag 17 februari 2021

Aanvang:                             20.00 uur

Aanmelden:                         uiterlijk op 15 februari per email naar                                                                                    pmlmiddendorp@gmail.com

                                               U krijgt dan de link op maandag of dinsdag                                                                        voorafgaand aan de lezing toegestuurd via e-mail.

                  

Schaduw in de tuin wordt nog wel eens als een probleem gezien. “Welke planten willen daar nog groeien? Ze zijn vaak vroeg uitgebloeid en verdrogen altijd.” Als je gaat kijken waar onze schaduwplanten vandaan komen en hoe ze in de natuur groeien, kun je daar heel van leren. Wanneer je rekening houdt met natuurlijke principes wordt het tuinieren in de schaduw al veel gemakkelijker. In de Utrechtse Botanische Tuinen is de laatste dertig jaar een enorme collectie schaduwplanten opgebouwd die in het voorjaar liefhebbers uit binnen- en buitenland trekt. De hortulanus deelt graag zijn ervaringen met tal van mooie (nieuwe) schaduwplanten en geeft tips hoe je schaduwtuin er het hele jaar mooi uit kan zien. Na de lezing prijs je jezelf gelukkig met schaduw in je tuin!

 

Gerard van Buiten is ruim 20 jaar werkzaam in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht, waarvan de laatste 10 jaar als hortulanus. Kijk voor meer informatie op www.uu.nl/botanischetuinen

 

Aan mensen die zich aanmelden voor de lezing zal een gebruiksaanwijzing voor het installeren en gebruik van Zoom opgestuurd worden. Inloggen bij de lezing kan vanaf 19:45 uur.