Lathyruspresentatie op 16 maart 2015

Na de ALV was het woord aan de heer W. van Vliet van de Lathyrusvereniging, die opgericht werd in 1927 door de echte liefhebbers hiervan. Hij heeft ons veel van de speciale kennis die binnen de vereniging in de loop van de tijd verzameld is willen meegeven

• Er zijn vele soorten vaste en eenjarige planten. Lathyrus kan gekweekt in de volle grond, maar ook goed in een pot of hanging basket. Lathyrus die je in de winkel koopt van febr. tot okt. wordt in de kas gekweekt.
  • Zaaien vraagt een warme omgeving 28 °, de zaadhuid is hard, zo nodig met een mesje een wondje maken, het zaad vooraf in water laten zwellen kan.
  • Gebruik arme stekgrond, dek af met plastic zakje, als het zaad kiemt een gaatje in het plastic maken, het plantje niet toppen.
  • Oppotten met grond nr.8, evt. mest 20 20 20 .
  • Steunmateriaal: Heg, hekje, touwtjes, wigwam enz.
  • Bestuiving door de wind, zijscheuten weghalen als de knop is gevormd, hechtdraden wegknippen, knip voor een vaas (klein laagje water) de bloemen, geen knoppen.
  • Bij meeldauw de plant natspuiten, pas bij verwelkingsziekte wisselteelt toe.
  • 5,6 en 7 juni 2015 Lathyrustentoonstelling op Paleis Soestdijk
Verliefd op Clivia - Blik op de Tuin no. 898