foto's

Samen naar Filmhuis Lumen: Portret van een Tuin

‘Portret van een Tuin’ een film van Rosie Stapel

Een jaar lang volgde filmmaakster en regisseur Rosie Stapel de werkzaamheden in de tuin van het landgoed Dordtwijk: van het snoeien van de leibomen en het herstellen van de perenloofgang tot het dunnen van de pruimen en het kweken van de verschillende groenten.

Ze laten zien dat passie, gedrevenheid en kennis essentiële ingrediënten zijn voor het succesvol onderhouden van een grote moestuin. In prachtige beelden aan de hand van de wisselende seizoenen zien we, hoe de tuin zich ontwikkelt in de kas, de groentebedden en de oude boomgaard. De film is een ode geworden aan de tuin en de tuiniers die er met hart en ziel in werken.

Woensdag 25 april                       Groei & Bloei-leden    gratis

inloop vanaf 10 uur                      Niet-leden                  5.00

Algemene Ledenvergadering  5 maart 2018:

Op deze avond werd afscheid genomen van drie bestuursleden:
Machteld van den Bunt, die als algemeen lid er 15 jaar o.a. voor zorgde dat er veel interessante activiteiten op ons programma stonden.
Marian van de Poel, was 10 jaar secretaris, deel van de redactie van de Glossy en de website en zij verzorgde ook de ledenadministratie.
Lies Greeve was 7 jaar een zorgvuldige, zuinige penningmeester.

Als blijk van waardering ontvingen zij een mooi boeket bloemen en een oorkonde van grote verdienste en de daarbij behorende zilveren speld met robijn

Gelukkig heeft zich een nieuw bestuurslid aangemeld : Coby Goeijenbier.

Om de dreigende opheffing van de afdeling te voorkomen worden een aantal functies nu tijdelijk ingevuld vanuit het landelijk Hoofdbestuur:

Voorzitter Frans Beijerling
Secretaris : Piet Klandermans
Penningmeester : Flip van Leeuwen

De vergadering ging met veel dank accoord met deze invulling.

Open Tuinendag: zaterdag 16 juni

Voor de open Tuinendag 2018 zijn we op zoek naar tuinen in het gebied waar eerder de Gistfabriek stond: Van de Beerenbrouckstraat en het Agnetapark tot en met de Spoorzone die zijn eindfase nadert en een uitbreiding naar Centrum Noord. Alleen de bereidwilligheid van mensen die hun tuin voor één dag met andere tuinliefhebbers willen delen maakt deze dag mogelijk. Elke tuin heeft zo zijn eigen verhaal, het gaat er niet om of hij groot is of bijzonder.

Woont u in dit gedeelte van Delft en wilt u mee doen op deze dag of misschien kent u in dit gebied iemand met een interessante tuin (hij/zij  hoeft geen G&B lid zijn) laat het ons weten!

Per mail : opentuinendagdelft(at)gmail.com
Telefonisch : Yteke Leeuw  015 2140606 / 06 30359299

Welkom bij Groei&Bloei Delft

Voor activiteiten van 2017

Voor de halfjaarlijkse Glossy: - februari 2018. Kijk bij Diversen!

Voor het Groenbericht  kijk bij Activiteiten & Actueel

Voor terugblikken

Inschrijven voor de nieuwsbrief hier

Als u zich heeft ingeschreven en de nieuwsbrieven niet krijgt,  dan aub opnieuw inschrijven!

Deze maand in Groei & Bloei

Blue bells   Harger en Pettemerpolder